De omgeving
De omgeving
valdeludo
ijzerenman

Fietsen

Wil je het platteland beleven buiten het erf van Hoffenterhof? Er is van alles te doen in de buurt. De omgeving is heel geschikt om te fietsen: door het vlakke tot heel licht glooiende landschap slingeren mooie weggetjes tussen de weilanden, akkers en boerderijen. HoffenterHof ligt aan een fietsknooppunt waardoor je gelijk toegang hebt tot honderden kilometers fietsroute in Nederland en België.  Lees meer over fietsen.

Wandelen

Ook het wandelroutenetwerk begint vrijwel recht voor de deur;  wandel via knooppunten door het platteland en bepaal zelf hoe kort of lang je wil wandelen. Liever wandelen in een natuurgebied? De Krang, Tungelerwallen, GrensPark Kempenbroek, Leudal, zijn allemaal in de buurt. Ook bij de IJzeren Man kun je heerlijk wandelen in de bossen en eekhoorntjes kijken. 

Speeltuinen (binnen en buiten)

Is het geen weer om buiten te spelen, maar willen jullie er wel even uit? Er zijn een aantal binnenspeeltuinen in de buurt: Alles Kids, in Kessenich (B) op 10 minuutjes, Kinderpretland : een binnen- en hele grote buitenspeeltuin bij De IJzeren man in Weert (20 min.). In Echt (20 min.) ligt het leuke Avonturenpark Valdeludo. Vlakbij, in Haler en in Hunsel, liggen kleinere speeltuinen (gratis of bijna gratis).

Zwemmen

Bij De IJzeren man: het mooiste zwembad van Limburg. Er is ook een meer met waterskibaan en een zwemstrand (blauwe meer). In Maaseik (B) ligt Aquadroom, een prachtig zwemparadijs.

En voor het strandgevoel ga je naar Fun Beach in Panheel: zwemmen, ravotten en tal van activiteiten in natuurlijk water met een zandstrand (op 10 km).

Je hoeft overigens HoffenterHof niet af. Veel mensen vermaken zich prima binnen en buiten. Daar is ook vanalles te doen.

Actief in de buurt

Op zoek naar andere activiteiten: op loopafstand is er het Hobbyschuurtje, met boerengolf, GPS tochten, boeren High Tea en tal van andere activiteiten. Golfbaan Land van Thorn ligt op 3 kilometer fietsen in Hunsel.

Een leuke teamactiviteit voor jong en oud: een Escaperoom in Ospel.

In Weert (ongeveer 15 autominuten) ligt Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man: een heel leuk educatief centrum, waar de natuur niet alleen buiten te bewonderen is, maar ook binnen. En aanraken mag!

Maasplassen

Wist je dat de Maasplassen het grootste aaneengesloten watergebied van Nederland is? Laat je rondvaren in een sloep met Klaas Vaart. Of huur zelf een zeilboot of bij Sailcenter Limburg in Ophoven (B).

Stadjes en winkelen

Liever wat stadjes verkennen? Het witte stadje Thorn is prachtig om te zien, net als het Belgische Maaseik. Beiden zijn op fietsafstand. De historische binnenstad van Roermond, Maastricht of Hasselt (B) zijn bekend, en allemaal een klein autotochtje ver (15 – 30 minuten). Geniet van de heerlijke terrasjes en mooie winkeltjes. Nog meer winkelen? Dan is Design Outletcentrum Roermond zeker een aanrader. 

Midden-Limburg culinair en bourgondisch

Dat Limburgers bourgondiërs zijn, is wel bekend: niet voor niets  zijn er wel maar liefst 11 restaurants met Michelin sterren. Maar dat Midden-Limburg ook “de tuin van Limburg” wordt genoemd weten veel mensen niet. Natuurlijk is er het “witte goud”: de witte asperges die hier volop verbouwd worden. Je kunt ze tot ongeveer 24 juni vaak vers bij de boer halen. En wist u dat er in Midden-Limburg ook wijn verbouwd wordt? Wijngoed Thorn ligt op zo’n 8 km afstand en organiseert ook proeverijen. Laten we de limburgse vlaai niet vergeten (onder andere verkrijgbaar bij Bakker Thijs Koolen in Ell, al 5 x “De Beste Bakker van Nederland”).  Maar er is ook plek voor het onbekende: ga bijvoorbeeld eens naar Beesel, net achter Roermond naar de Historische Groentenhof. Niet alleen kijken en proeven, maar ook zelf koken!

golf
klaasvaart3
De omgeving
thornwijn
asperges: het witte goud