De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving

Fietsen

Wil je het platteland beleven buiten het erf van Hoffenterhof? Er is van alles te doen in de buurt. De omgeving is heel geschikt om te fietsen: door het vlakke tot heel licht glooiende landschap slingeren mooie weggetjes tussen de weilanden, akkers en boerderijen. HoffenterHof ligt aan een fietsknooppunt waardoor je gelijk toegang hebt tot honderden kilometers fietsroute in Nederland en België. Lees meer over fietsen.

Wandelen

Ook het wandelroutenetwerk begint vrijwel recht voor de deur;  wandel via knooppunten door het platteland of naar de omliggende dorpjes en bepaal zelf hoe kort of lang je wil wandelen. Liever wandelen in een natuurgebied? De Krang, Tungelerwallen, GrensPark Kempenbroek, Leudal, zijn allemaal in de buurt. Ook bij de IJzeren Man kun je heerlijk wandelen in de bossen en eekhoorntjes kijken. Hier liggen ook enkele “allemanspaden” die goed met de kinderwagen begaanbaar zijn.

In en om het witte stadje Thorn kun je ook mooi wandelen.  

Speeltuinen (binnen en buiten)

Is het geen weer om buiten te spelen, maar willen jullie er wel even uit? Er zijn een aantal binnenspeeltuinen in de buurt: Alles Kids, in Kessenich (B) op 10 minuutjes, Kinderpretland : een binnen- en hele grote buitenspeeltuin bij De IJzeren man in Weert (20 min.). In Echt (20 min.) ligt het leuke Avonturenpark Valdeludo. Vlakbij, in Haler en in Hunsel, liggen kleinere speeltuinen (gratis of bijna gratis).

In België bij As ligt een speelbos, zo ook in het Meinweggebied bij Roermond.

Zwemmen

Bij De IJzeren man: het mooiste zwembad van Limburg. Er is ook een meer met waterskibaan en iets verderop een ander meer met een zwemstrand (blauwe meertje). In Maaseik (B) ligt Aquadroom, een prachtig zwemparadijs.

En voor het strandgevoel ga je naar Fun Beach in Panheel: zwemmen, ravotten en tal van activiteiten in natuurlijk water met een zandstrand (op 10 km).

Je hoeft overigens HoffenterHof niet af. Veel mensen vermaken zich prima binnen en buiten. Daar is ook vanalles te doen.

Musea

We noemen hier de minder bekende musea: in Nederweert het Openluchtmuseum Eynderhoof, leuk voor klein en groot. In Weert het vernieuwde  Museum W . In Venlo het Limburgs museum met wisselende tentoonstellingen, in Stijl het Missiemuseum. Het Cuypershuis in Roermond, het Museum van de Vrouw in Echt.

Iets verder naar het zuiden ligt het Museumplein in Kerkrade met het vernieuwde en superleuke Discovery museum (een doe-museum voor iets oudere kinderen). Kasteel Hoensbroek is een heel mooi kasteel, ook leuk voor kinderen.

Het hele bijzonder John Selbach museum in Maaseik is op afspraak te bezoeken.

Actief in de buurt

Op zoek naar andere activiteiten: op loopafstand is er het Hobbyschuurtje, met boerengolf, GPS tochten, boeren High Tea en tal van andere activiteiten. Golfbaan Land van Thorn ligt op 3 kilometer fietsen in Hunsel.

Een leuke teamactiviteit voor jong en oud: een Escaperoom in Ospel.

In Weert (ongeveer 15 autominuten) ligt Natuur- en milieucentrum De IJzeren Man: een heel leuk educatief centrum, waar de natuur niet alleen buiten te bewonderen is, maar ook binnen. En aanraken mag!

Maasplassen

Wist je dat de Maasplassen het grootste aaneengesloten watergebied van Nederland is? Laat je rondvaren in een sloep met Klaas Vaart. Of huur zelf een zeilboot of sloep bij Sailcenter Limburg in Ophoven (B), een fluisterbootje  of bij de Boschmolenplas. Ook leuk: met een groepje SUP-pen (Stand Up Paddling) bijvoorbeeld bij Paddlefun Roermond. Of bij Bruno Rent in Wessem. Heb je zelf een SUP-board: Je kunt prima SUP-pen op de Maasplas Grote Hegge bij Thorn. Daar kun je ook SUP-boards en E-foil boards huren. Daar is ook een gratis dagstrandje (zonder faciliteiten). Ook in Kessenich, net over de grens is een nieuw dagstrandje.

Stadjes en winkelen

Liever wat stadjes verkennen? Het witte stadje Thorn mag je niet missen! Dat is erg mooi om te zien en interessant. Het Belgische Maaseik is ook authentiek. Beiden zijn op fietsafstand. Stevensweert is een prachtig vestingstadje. De historische binnenstad van Roermond en Maastricht zijn bekend en allemaal een klein autotochtje ver (15 – 30 minuten). Geniet van de heerlijke terrasjes en mooie winkeltjes. Nog meer winkelen? Dan is Design Outletcentrum Roermond zeker een aanrader. Asselt, boven Roermond is ook een mooi onbekend dorpje, met prachtige wandelpaden langs de Swalm.

Over de grens

Ben je langer in de buurt en zou je de grens over willen? Hasselt (een mooie plaats in Belgisch Limburg), Luik, Düsseldorf en Aken zijn een ongeveer een uurtje rijden, Keulen anderhalf uur. 

Midden-Limburg culinair en bourgondisch

Dat Limburgers bourgondiërs zijn, is wel bekend: niet voor niets  zijn er wel maar liefst 11 restaurants met Michelin sterren. Maar dat Midden-Limburg ook “de tuin van Limburg” wordt genoemd weten veel mensen niet. Natuurlijk is er het “witte goud”: de witte asperges die hier volop verbouwd worden. Je kunt ze tot ongeveer 24 juni vaak vers bij de boer halen. Voor heerlijke wijn uit Midden-Limburg is  Wijngoed Thorn een aanrader (op zo’n 8 km afstand en organiseert ook proeverijen). Laten we de limburgse vlaai niet vergeten (onder andere verkrijgbaar bij Bakker Koolen in Ell).  Maar er is ook plek voor het onbekende: ga bijvoorbeeld eens naar Beesel, net achter Roermond naar de Historische Groentenhof  voor vergeten groenten. Niet alleen kijken en proeven, maar ook zelf koken! 

De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving
De omgeving