IMG_0480

Fietsen vanuit HoffenterHof

Vakantieboerderij HoffenterHof ligt aan een fietsknooppuntennetwerk. Honderden kilometers landelijke fietsroutes liggen aan je voeten – of aan je fietsbanden zou je kunnen zeggen. De routes vermijden doorgaande wegen, lekker genieten van kleine weggetjes op het platteland dus. En omdat Midden-Limburg vrij vlak is, is deze omgeving ideaal om te fietsen.

Het fietsknooppuntennetwerk werkt zo: je fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart. Je kunt dus zelf je route samenstellen: je noteert de nummers van de knooppunten die je wilt aandoen, en hoeft vervolgens alleen maar de bordjes te volgen die naar die knooppunten leiden. Blijkt de route toch te kort of te lang, dan pas je hem eenvoudig aan door gaandeweg andere knooppunten te kiezen.

Het fietsknooppuntennetwerk gaat gewoon door over de grens naar België, dus u maakt moeiteloos een internationaal fietstochtje.

HoffenterHof ligt tussen knooppunt 25 en 26 op het Midden-Limburgse fietsknooppuntennetwerk. Er hangt bij ons een kaart aan de muur om je route mee uit te kunnen stippelen.

Fietsen huren

Yellow Rent in Kelpen-Oler verhuurt fietsen, e-bikes, ouder-kind fietsen, etc. Bruno Rent in Wessem verhuurt e-bikes en scooters.

Fietsend leuke stadjes bekijken

Liever doelgericht fietsen? Fiets dan naar het witte stadje Thorn, op zo’n 8 km en slenter daar door de oude straatjes. Waan je in de 14e eeuw, toen de adelijke dames er de scepter zwaaiden. Neem een terrasje met uitzicht op de abdijkerk. En fiets terug langs de karakteristieke Kapel onder de Linden. Of misschien langs Wijngoed Thorn, waar Limburgse wijn wordt gemaakt. Of fiets terug naar Haler via het oude dorpje Neeritter, met zijn karakteristieke Peperbus kerktoren, en kasteel nét over de grens (en nog ietsje verder versgemaakt boerderij-ijs bij Hoeve Engelenveld). Dan passeer je ook nog de Uffelse molen, een prachtige oude watermolen langs de Uffelse Beek. Kun je nog wat verder? Dan zijn Wessem of Grathem leuke oude (Maas-)dorpen om een kijkje te nemen.

Een leuke langere fietstocht (ongeveer 45 km) voert langs allerlei leuke historische Maasstadjes: o.a. Kessenich (B), Thorn, Wessem, Maasbracht en Stevensweert en is te volgens via knooppunten. De routebeschrijving is bij ons beschikbaar.

Fietsen door de natuur

Vanuit HoffenterHof zijn ook prachtige korte en langere fietstochten door de natuur te maken. Natuurgebieden De Krang, de Tungeler Wallen, Laurabossen, Stramprooierbroek etc. zijn met elkaar verenigd in Grenspark Kempenbroek. Fietsend door bossen en velden kom je onder andere Schotse Hooglanders tegen die door Natuurmonumenten zijn uitgezet om te helpen de natuur te herstellen. En er zijn genoeg leuk plekjes om onderweg even te stoppen. Bijvoorbeeld Theetuin de Tungelroyse Beek, vlakbij De Krang, op 10 minuutjes fietsen (of een uurtje wandelen) van HoffenterHof.

Thorn