Home

Ruimte voor elkaar, dat vind je op vakantieboerderij HoffenterHof in Midden-Limburg: samen met familie of vrienden een heerlijke tijd beleven, maar ook ruimte voor jezelf. En die ruimte ervaar je overal.

In de moderne Loft bijvoorbeeld: Of je nu lekker met z’n allen op de bank wil hangen bij de kachel, in loungekussens een film wil kijken, in een hoekje een boekje wil lezen, gaat koken aan het kookeiland of samen van de maaltijd geniet aan de grote eettafel. Ruimte ervaar je ook in de grote slaapkamers met extra grote bedden (90 x 210).

Zelfs in de ruime douches, waar ook hele lange mensen rechtop kunnen staan. En natuurlijk in de tuin, met de lange tuintafel, voor dat Italiaanse familiegevoel.

Daarnaast zijn er door de hele vakantieboerderij heen genoeg plekjes, waar iedereen “zijn eigen ding” kan doen: de uitgebreide speelstal, de onontdekte hoekjes in de tuin of in de relaxruimte met sauna. 

HoffenterHof is momenteel ingericht voor 12 personen (5 slaapkamers). Vanaf 1 augustus 2018 zullen er 2 nieuwe kamers met eigen badkamer klaar zijn en is er plaats voor 16 personen (7 slaapkamers).

Bekijk de indeling en voorzieningen  voor 12 personen.

Reviews

Evenementen

 • Loeren bij de Boeren is fietstocht georganiseerd door de lokale agrarische organisatie. Tijdens de fietstocht kunnen verschillende agrarische bedrijven bezocht worden, o.a. een geitenhouderij, een melkveehouderij, een kippenboerderij en een biologische boer. Het is een leuke manier om eens kennis te maken met het moderne boerenleven.

 • Maak samen met de gidsen van Staatsbosbeheer een vollemaanwandeling door De Pelen. In het schijnsel van de volle maan beleef je de natuur op een heel andere manier. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan het zicht. Door de stilte hoor je ineens de geluiden van het bos.

  Het bezoekerscentrum in Ospel is ongeveer 20 minuten rijden van HoffenterHof.

  https://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/de-pelen/vollemaanwandeling-bij-buitencentrum-de-pelen

 • Voor de vierde maal zullen in ons dorpje de tijden van weleer herleven: ronkende motoren, de geur van leer en olie, een evenemententerrein met feesttent en een hele gemoedelijke sfeer.
  Op vrijdagavond is er een parade met historische voertuigen over het oorspronkelijke wegcircuit Ell-Hunsel-Haler.
  Op zaterdag en zondag zijn de “demo-ritten” wat betekent dat klassieke racemotoren (denk aan Norton, BSA, Eysink, BMW… ) per klasse een klein circuit afleggen, waarbij degene die de meest constante rondetijden rijdt, de winnaar is. Het is dus geen race om het snelst bij de finish te zijn.
  Het circuit is niet zo groot, en de verschillende klasses wisselen elkaar snel af. Daardoor is het ook voor minder fanatieke motorsporters leuk om naar te kijken: je hoeft niet lang te wachten voordat de machines weer voorbij razen, of voordat er weer een nieuwe start is. Het begint bij de lichte 50cc, en gaat via 125, 250, 350 naar de zware 500cc en tot slot de zeer spectaculaire zijspannen.
  Op het terrein kun je ook het rennerskwartier bezoeken en een praatje maken met de rijders, én er is een expositie van oude voertuigen en informatie over de oude TT van 1938-1939.
  Het circuit is op loopafstand (en gehoorsafstand!) van HoffenterHof.

 • Festeynder (feest in Eind) is een festival rond oude ambachten, folklore,straatmuziek en kunst.

  Festeynder is ontstaan als een unieke en actieve geschiedenisles van het dagelijkse leven tussen Peel en Maas rond 1900 – 1950. Niet alleen het boerenleven in al zijn facetten, maar ook de ambachten worden op authentieke wijze gedemonstreerd. Dit kan alleen doordat de ouderen dit overbrengen op de jongeren en we inmiddels al 40 jaar ervaring en materialen verzameld hebben om met de bezoekers te delen.

  Ieder jaar weer is de folkloristische optocht een hoogtepunt. Vanaf 13.30 uur trekt een bonte stoet aan historisch verklede personages  door de kern van Nederweert-Eind. Programma vanaf 12 uur. http://www.festeynder.nl/ 

 • Een superleuk theaterfestival in Midden-Limburg: veel locatietheater, straattheater, een fietstocht langs locatietheater, een wandeltocht in de buurt met locatietheater, maar ook muziek en dans. 

  Een soort Oerol in het Zuiden..

  Lees meer op http://www.limburgfestival.nl/

   

 • Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. Eens in de drie jaar ontmoeten zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa elkaar. In 2018 doen ze dat in het Midden-Limburgse Leudal, in het plaatsje Neer. Het Europees Schutterstreffen is een kleurrijk, bourgondisch feest waar iedereen welkom is.

  Meer informatie:

  http://www.est2018.eu/

Luxe vakantieboerderij Limburg, fietsen in Limburg, wandelen, vakantieboerderij, HoffenterHof, familieweekend, vriendenweekend, vakantieboerderij platteland, België, Duitsland.